Chronische ziekten

Bij chronische ziekten kan een dieet een belangrijke rol spelen in het beheersen van symptomen en het bevorderen van de algehele gezondheid. De adviezen die worden aanbevolen, kunnen variëren afhankelijk van de aard van de ziekte. Het is daarbij ook belangrijk om te onthouden dat elk individu uniek is. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander misschien helemaal niet. Daarom is het goed om met een professional samen naar jouw leefstijl te kijken en welke aanpassingen jij daarin kunt maken.

Diabetes mellitus

Diabetes (suikerziekte) is een van de veel voorkomende chronische ziektes en wordt veroorzaakt door een storing in de suikerstofwisseling. Hierdoor ontstaat er een hoge bloedsuiker. Dit gaat gepaard met vervelende gezondheidsklachten en -risico’s. Diabetes mellitus type 2 werd vroeger ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, maar tegenwoordig komt deze vorm van diabetes steeds vaker op jongere leeftijd voor.

Leefstijl, en dan met name voeding (dieet), is van grote invloed op diabetes. In sommige gevallen kan het proces zelfs volledig omkeren. Je kunt dus van je diabetes afkomen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om mensen hierin te begeleiden. Wil je meer kennis van de mogelijkheden op gebied van voeding en leefstijl? Wil je meer coaching om hiermee aan de slag te gaan? Wij helpen jou graag om je suikerwaardes te verbeteren.

GLI Amsterdam

Hart- en bloedvaten

Problemen met hart- en bloedvaten zoals (familiaire) hypercholesterolemie (hoog cholesterol), hypertensie (hoge bloeddruk) en hartproblemen komen erg veel voor. Iets minder zout over het eten strooien en wat minder vet eten is vaak niet voldoende om deze aandoeningen aan te pakken. Het medicijngebruik is enorm, maar voeding en leefstijl kunnen van grote betekenis zijn.

De diëtisten van FoodRebel kijken naar jouw klachten in relatie tot voeding en gedrag. We zien geregeld dat wijzigingen in het eetpatroon, in combinatie met coaching op andere leefstijlfactoren, in enkele maanden kunnen zorgen voor afzienbare verlaging van de cholesterolwaarden in het bloed. Onze cliënten die met een glimlach de deur uitlopen na een positief resultaat, daar gaan wij voor!

Wil jij aan de slag met de diëtisten van FoodRebel? Boek hier jouw afspraak!