Vergoeding

Wist jij dat de diëtist vergoed wordt vanuit jouw basis zorgverzekering? Alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden vanuit de basisverzekering de eerste 3 uur aan dieetadvisering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je mogelijk recht op meer vergoede uren diëtetiek. Wij adviseren jou de polisvoorwaarden na te lezen of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar voor de hoogte van de vergoeding.

FoodRebel heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland en stuurt de rekeningen direct naar jouw verzekeraar. Als je door je uren heen bent, ontvang je de factuur op je eigen adres.

Voor meer informatie en de vergoeding vanuit jouw basis- en aanvullende verzekering, kun je ook kijken bij Zorgwijzer: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

Let op: de vergoeding uit het basispakket komt ten laste van je eigen risico als je geen andere medische kosten gemaakt hebt dit jaar. Uitzondering zijn kinderen en vergoeding vanuit de ketenzorg. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom geen eigen risico. De dieetadvisering bij Diabetes Mellitus en CVRM (Cardiovasculair risicomanagement) valt onder de ketenzorg. Voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Tarieven

Voor onze behandelingen rekenen we de volgende tijd:

Intake: 60 minuten
Vervolg consult: 30 minuten
Individueel dieetvoorschrift (persoonlijk voedingsplan, nutriënten analyse, aanvullend suppletieadvies): 45 minuten
Telefonisch consult: per 15 minuten

Voor de InBody meting rekenen wij 15 minuten extra
LET OP: Enkel mogelijk op  locatie Rhijnvis Feithstraat.

* de vergoede kosten liggen rond de €15-20 per kwartier, afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Tarieven voor niet-gecontracteerde zorg per 1-1-2024:

Intake: € 84,00
Vervolg consult: € 42,00
Individueel dieetvoorschrift (persoonlijk voedingsplan, nutriënten analyse, aanvullend suppletieadvies): € 63,00
Telefonisch consult (tarief per 15 minuten): € 21,00
Toeslag voor uit behandeling / consult aan huis: € 21,00

Voor de InBody meting rekenen wij €21,00 extra
LET OP: Enkel mogelijk op  locatie Rhijnvis Feithstraat.

Directe toegankelijkheid diëtist

Je kunt terecht bij de diëtist zonder verwijzing van de huisarts of specialist door de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek. Voor huisbezoek is een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.