Food & Mind

Cognitieve gedragstherapie & Mindfulness ‘doorbreek belemmerende patronen’

Wil je meer grip krijgen op je voedingsgewoonten? Lukt het je maar niet om bepaalde patronen te doorbreken? Heb je soms het gevoel geen controle te hebben waardoor je je machteloos voelt? Of wil je juist teveel controleren waardoor je minder kunt genieten van eten?

Bij FoodRebel verzorgen wij samen met de Mind Heart Praktijk een Food & Mind traject waarbij je jouw doelen op gebied van voeding en gedrag duurzaam kunt gaan realiseren.

“De behandeling heeft mij geholpen om me veilig te laten voelen met mijn emoties. Ook heb ik meer inzicht gekregen door de sessies in mijn oude wonden. Ik kan nu gevoelens beter zien voor wat ze zijn en hoef me er niet meer mee identificeren waardoor emotie eten is afgenomen. Ik ervaar meer rust en lichtheid in mijn leven.”

Wat kun je verwachten

 • Het traject duurt minstens 4 maanden waarbij er ongeveer om de week gesprekken plaatsvinden, afwisselend bij de diëtist en een gedragscoach/therapeut
 • De gesprekken worden in overleg met jou, op afspraak ingepland en duren 30 à 60 minuten
 • De gesprekken hebben een opbouwend karakter met een specifieke focus, toegepast op jouw situatie
 • We stellen gezamenlijke, persoonsgerichte doelen en je krijgt een voedingsplan op maat
 • Je zult het patroon van gedrag, gedachten en gevoelens waardoor je belemmering ervaart in kaart brengen en tot nieuwe, begripvolle inzichten komen
 • Je ontdekt wat je op dieper niveau echt nodig hebt en wat je kunt doen om jouw doelen te realiseren
 • We besteden vriendelijke aandacht aan gebeurtenissen die ongemerkt veel invloed heeft op jouw huidige eetgedrag zodat jij dit op emotioneel niveau kan leren loslaten
 • Je ontvangt allerlei praktische ’tools’ waaronder cognitief gedragstherapeutische interventies en mindfulness technieken om jezelf ook in het dagelijks leven te ondersteunen en te (blijven) coachen
 • Het is mogelijk het traject te combineren met ademsessies om diepere emoties los te laten. Tijdens de kennismaking wordt besproken of dit bij jou past.

Dit traject is echt iets voor jou als…

 • Je behoefte hebt aan duurzame verandering
 • Je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd en je nu echt meer grip wilt ervaren
 • Je bereid bent om praktische handvatten te integreren in je dagelijks leven en per dag 15 minuten te reserveren voor het doen van oefeningen

Heb je interesse in dit traject?

Maak dan gerust gebruik van een gratis kennismakingsgesprek om te bespreken of deze behandeling bij jou past. Stuur een e-mail naar info@foodmindstudio.nl en we nemen contact met jou op.

Locatie en kosten Food & Mind traject

Het is mogelijk om dit traject online te volgen of op locatie van onze Food Mind Studio aan de Rhijnvis Feitstraat 1 in Amsterdam.

Het is mogelijk om dit traject online te volgen of op locatie van onze Food Mind Studio aan de Rhijnvis Feitstraat 1 in Amsterdam.

Het tarief voor voor de MIND consulten 150 euro per sessie van 1 uur. In de kennismaking ontvang je een indicatie van de duur van de behandeling en ontvang je een offerte.

De kosten voor de Food consulten bedragen 249 euro (intake van 1 uur en 3 vervolgconsulten van 30 minuten). De Food consulten vallen onder de basisverzekering. Je kan ervoor kiezen de factuur voor de Food consulten in te dienen bij je zorgverzekeraar (let erop dat deze kosten wel van je eigen risicio afgaan als je deze nog niet hebt gebruikt).

Kennismaken?

Plan nu een kennismaking in met een van de Mindtrainers online of in onze Food Mind Studio!