Onze professionals

FoodRebel is in 2018 opgericht vanuit de ambitie om met de juiste voedingszorg en daarnaast aandacht voor mentaal en fysiek welzijn, een bijdrage te leveren aan een gebalanceerde leefstijl waarbij vitaliteit en genieten voorop staan.
Om deze visie ten goede te komen werken we nauw samen met onder andere hoogwaardige fysio- en gedragstherapeuten. De professionals waar binnen de praktijk mee samen wordt gewerkt kijken verder dan hun vakgebied en hebben een holistische blik.

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in voedingsadvies en dieetadvies bij chronische ziekten (diabetes, hoog cholesterol), spijsverteringsproblemen (voedsel-intoleranties, prikkelbare darm syndroom), gewichtsbeheersing al dan niet in combinatie met klachten op emotioneel vlak (stress, burn-out, eetproblemen, vermoeidheid, PCOS), hormonale disbalans (schildklierafwijkingen, overgang, vruchtbaarheidsproblemen, PCOS) en voeding tijdens en rondom de zwangerschap. Wij werken vanuit onze opleidingen Voeding en Diëtetiek en Gezondheidswetenschappen zoveel mogelijk op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Tijdens de dieetbehandeling starten we met een intakegesprek waarbij we kennismaken en alle relevante gegevens bespreken (zoals klachten, voedingsgewoonten, leefstijl). Vervolgens stellen we een behandelplan op en brengen wij een advies uit. Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang van de behandeling. Elk persoon, elk lichaam en elke situatie is uniek, daarom geldt voor ieder persoon een advies op maat. Tijdens de behandelingen besteden wij extra aandacht aan lifestyle coaching met behulp van adviezen over bijvoorbeeld sport, ontspanning en leefritme.

Naast de reguliere dieetconsulten bieden wij extra’s in de vorm van een aantal speciale behandelingen. Het uitgangspunt van de behandelingen is niet per se gericht op genezing van ziekte. Ze dienen als een verrijking van hoe je naar gezondheid kijkt en sluiten mooi aan bij onze allround visie over food, mind en body waarbij voeding onze belangrijkste verbinding vormt.

Nancy te Hoven

Nancy te Hoven heeft in 2018 FoodRebel opgestart. Nancy helpt mensen zich beter in hun lichaam te voelen, zichzelf goed te voeden (zowel mentaal als fysiek) en te leren genieten van een gezonde levensstijl. Ze geeft begeleiding bij o.a. overgewicht, diabetes, eetstoornissen en chronische ziektes.

Marloes Worm

Marloes begeleidt met name mensen met allergieën, spijsverteringsklachten, kinderen en sporters. 

“Het menselijk lichaam heeft me altijd al gefascineerd. Ieder lichaam is uniek en heeft een persoonlijke aanpak nodig.
Mijn aanpak is direct en kritisch, maar ook met veel humor en begrip voor wie jij bent.”

Kim Oostendorp

Kim ondersteunt -waar nodig- onze diëtisten als mindfulness based cognitive therapeut.

“Ik help jou de werking van de mind beter te begrijpen. Je zal meer inzicht en grip krijgen op de patronen die jou tegenwerken. Uiteindelijk zal je bewust, in balans en doelgericht je leven gaan leiden zodat je het beste uit je leven haalt.”