Kinderdiëtist

Kind en voeding

Ervaar je voeding en eetproblematiek bij je kind? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind te zwaar is. Misschien is er sprake van ondergewicht of groeiproblemen? Heeft je kind vaak buikpijn en/of darmproblemen? Onze kinderdiëtist helpt jullie graag en zorgt ervoor dat eten voor kinderen niet alleen gezond maar ook leuk blijft. 

Een kind vraagt om een ander voedingsadvies dan een volwassene. Een kinderdiëtist kan helpen en adviseren bij het veranderen van het eetpatroon, maar biedt ook begeleiding als het gaat om lichamelijke klachten. Hierbij kun je denken aan kinderen met Coeliakie, reflux, overgewicht, ondergewicht of diverse voedselallergieën zoals koemelkallergie.

Kinderdiëtist

Waarbij kan een kinderdiëtist helpen?

  • Voedings- en eetproblematiek algemeen;
  • Overgewicht en ondergewicht;
  • Groeiproblemen;
  • Voedingsgerelateerde buik- en darmklachten door bijvoorbeeld een allergie of intolerantie;
  • Of voedingsadvies voor de intensieve sporters.

Wat kun je verwachten van de consulten?

Bij FoodRebel creëeren we een veilige en begripvolle omgeving waarin uw kind centraal staat. De intake start met een gesprek met jou en jouw kind. Tijdens dit gesprek luistert de kinderdiëtist naar jouw zorgen en eventuele klachten en vragen. De doelstellingen van jou en jouw kind zullen in kaart gebracht worden. Vanuit daar zullen er stappen worden gezet naar een nieuw voedingspatroon, passend bij de vragen en klachten van jouw kind.

Waar mogelijk proberen we persoonlijke voorkeuren ten aanzien van drinken of eten op te nemen in een passend voedingsadvies of dieet. Zodat de nieuwe voeding en eetgewoonten eenvoudiger zijn aan te leren en goed vol te houden zijn.

De kinderdiëtist zal ze zich focussen op de beleving en gedrag van jouw kind in de relatie met voeding. Zij zal onderzoeken wat er nodig is qua gezonde voeding en eetgewoontes. Hierbij wordt uit gegaan van de kracht en huidige structuur van jullie gezin en nodigt uit tot realistische veranderingen. Stapsgewijs zullen jullie werken aan de doelen zodat het beter gaat.

Is een verwijzing van de huisarts nodig?

Voor een afspraak met een kinderdiëtist van FoodRebel heb je géén verwijzing van een (huis- of kinder)arts nodig. Je kunt dus direct een afspraak maken bij onze kinderdiëtist. Kinderen hebben geen eigen risico dus de eerste drie behandeluren zijn helemaal gratis.

De tarieven van FoodRebel zijn terug te vinden op onze tarieven pagina.

Afspraak met de kinderdiëtist

De kinderdiëtist binnen FoodRebel is Marloes.

Wil je een afspraak maken met Marloes? Dit kan via het online formulier of bel naar 020 21 577 37