Gewicht en eetpatroon

De noodzaak voor extra ondersteuning op gebied van gewichtsbeheersing of kennis over een gezond eetpatroon kan verschillende aanleidingen hebben. Waar de een worstelt met overeten en/of een te hoog gewicht en graag wil afvallen, heeft een ander moeite om ondergewicht tegen te gaan. Problemen met het op peil houden van het lichaamsgewicht kan verschillende oorzaken hebben zoals ziekte, medicijngebruik of mentaal-emotionele problemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn schildklierafwijkingen, antidepressiva bij burn-out of depressie, chronische stress, eetproblemen/eetstoornissen en slaapproblemen. Het kan ook zijn dat er geen speciale klachten zijn, maar vooral een behoefte is aan meer kennis over een gezond eetpatroon. Of dat er lichte, veel voorkomende klachten optreden zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Ieder lijf en ieder persoon is anders, en daar hoort een bepaalde behoefte aan nutriënten en een persoonlijk eetpatroon bij.

Bij FoodRebel staan jouw fysieke en mentale gezondheid voorop. Misschien ben je te zwaar en voel je je hier ongelukkig over, of heb je een gezond gewicht maar verstorende gedachten hierover. Het kan ook zijn dat je wilt weten wat gezonde voeding of een gezond dieet voor jouw lichaam is om zo vitaal mogelijk te zijn. Wij helpen jou graag verder. Wij proberen balans te creëren in jouw eet- en leefpatroon, met speciale aandacht voor de mind.

Wil je naast de sessies bij de diëtisten, ook onder behandeling bij onze MIND therapeuten? Dan kan ons Food Mind Traject wellicht iets voor jou zijn. Meer info vind je bij onze speciale trajecten.