Zó kun jij gemakkelijk meer gaan bewegen

Afvallen sport diëten

Ben jij al maanden een trouwe sponsor van de sportschool en staat jouw kont ondertussen afgedrukt in de bank? Lees dan snel verder voor de tips and tricks. Met een gezond voedingspatroon kun je veel bereiken, maar beweging is onmisbaar voor een gezond en strak lichaam. Dus helaas couch potatoes: ook jullie zullen eraan moeten geloven. Na het lezen van deze tips weet jij hoe je gemakkelijk meer kunt bewegen en is de levering van je Thuisbezorg bestelling niet meer het enige wat jou van de bank af krijgt.

Zoek iets wat je leuk vindt

Iedereen is anders: terwijl de één niet vooruit te branden is zonder personal trainer gaat de ander het liefst vrijwillig een uur hardlopen op de vroege zondagochtend (hoe dan?!). Wanneer je plezier hebt in bewegen, is de kans veel groter dat je het langer volhoudt en ook blijft doen. Er bestaan talloze sporten en je hebt vast niet alles geprobeerd. Dus ook als alleen de gedachte aan sporten je al bijna laat huilen, is er hoop. Met een hoofd als een tomaat hardlopen is gelukkig niet de enige optie. Groepslessen bij de sportschool waarbij je beweegt op muziek (Zumba, XCO, Bodyshape, BBBB, Bodypump), krachttraining, bootcamp trainingen in het park, wandelen, fietsen, CrossFit, poweryoga, personal training en teamsporten zijn maar een paar voorbeelden. Zoek naar de mogelijkheden in je omgeving en kijk eens naar het aanbod van sportscholen in je buurt. De opties zijn eindeloos!

Sport samen

‘Gaan we vanavond nog sporten?!’ appt je vriendin je. ‘Gadverdamme…’ denk je, terwijl je vooruitzicht van een rustig avondje Netflixen op de bank ruw wordt verstoord. Maar je gaat wel, want dat hadden jullie nou eenmaal afgesproken. Veel mensen vinden sporten met een vriend of vriendin niet alleen veel gezelliger, maar het zorgt ook voor een stok achter de deur. Jullie kunnen elkaar herinneren aan afspraken, motiveren wanneer het zwaar wordt en samen werken aan doelen. Kijk in je omgeving en vraag eens aan vrienden, familie, buren of collega’s of ze zin hebben om samen te gaan sporten. Misschien zijn er wel mensen die graag met je meegaan.

Neem bewegen op in je dagelijkse leven

Om fit te worden is het niet nodig om 3 eiwitshakes per dag achterover te tikken en jezelf 5 keer per week af te beulen in de sportschool. Voorkomen dat je de hele dag op je kont zit, is het belangrijkste en betekent het meeste voor je gezondheid. Sporten is natuurlijk altijd goed, maar zie je sportmomenten niet als een excuus om de rest van de week geen stap te verzetten. Beweeg voldoende gedurende je dag. Denk bijvoorbeeld aan wandelen in de natuur, een rondje lopen in je pauze of boodschappen doen op de fiets. Of aan vaker de trap nemen in plaats van de lift, de fiets pakken in plaats van het OV en een avondje sexy time met je partner.

Wanneer je deze tips toepast zul je zien dat bewegen na een tijdje vanzelf makkelijker wordt en beter gaat. Verander dagelijks een beetje en voor je het weet voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. En misschien ga je het zelfs nog leuk vinden ook.