Meting met de InBody 770

InBody 770

Ieder lichaam is anders en ieder lichaam heeft daardoor een unieke lichaamssamenstelling. Het meten van deze unieke samenstelling geeft veel inzicht. Dit zorgt natuurlijk voor een efficiëntere behandeling met een sneller behaald doel. Met de nieuwe InBody 770 kun je bij FoodRebel in maar liefst 60 seconden een uitgebreide analyse doen en een nóg efficiëntere behandeling tegemoet gaan.  

De InBody 770

De InBody 770 Body Composition Analyzer meet niet enkel het gewicht en de BMI. Met een diepere kijk in de lichaamssamenstelling, weet je direct meer over jouw spier- en vetmassa. Daarnaast bekijken we het lichaamswater. Met name de uitgebreide analyse naar het lichaamswater is belangrijk voor het monitoren van vochtophopingen, blessures en ontstekingen. Met de informatie van de volledige lichaamsanalyse wordt een behandeling dus nóg effectiever.

Hoe betrouwbaar is het?

Uit verscheidene wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd blijkt dat de Inbody 98% net zo effectief en betrouwbaar is als een DEXA-scan. De DEXA scan vindt je voornamelijk in ziekenhuizen. Een groot voordeel, bij een analyse met de InBody 770 wordt je niet blootgesteld aan röntgenstraling. Daarbij duurt deze analyse maar 60 seconden en kan het makkelijk bij FoodRebel uitgevoerd worden.

De technologie achter de InBody 770

Zoals gezegd, voor een goede analyse met de InBody 770 zijn maar 60 seconden nodig. Er wordt gebruik gemaakt van Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA). De BIA-technologie wordt al langere tijd gebruikt om inzicht te krijgen in de lichaamssamenstelling. Er gaan dan een klein “stroompje” door het lichaam. Misschien heb jij thuis een weegschaal staan die ook de vet- en spiermassa meet. Sta je hier enkel met de voeten op? Het “stroompje” pakt de kortste weg. Hierdoor meet de weegschaal enkel de vet- en spiermassa in de benen. Gunstig voor de mannen, iets minder voor de vrouwen. De InBody 770 heeft 8 meetpunten. Hierdoor wordt elk segment apart bekeken. En door de 5 verschillende “stroompjes”, is er een nauwkeurig beeld wat de hoeveelheid lichaamswater, eiwitten en mineralen zijn. Met behulp van de spier-vet analyse en een obesitas-analyse krijgen wij ook een goed beeld van jouw lichaamsverhoudingen.

Wil jij graag een uitgebreide en snelle lichaamsanalyse? Maak een afspraak bij FoodRebel op onze locatie in Amsterdam West (Rhijnvis Feithstraat). Wij gaan graag samen met jou aan de slag!